MittAlby

KompisBo

KompisBo på facebook

 

KompisBo är ett boende i delad lägenhet för ungdomar mellan 18-30 år. Varje "kompis" får teckna avtal på sitt rum + del i gemensamhetsytorna. Hushållselen ingår i hyran och uppsägningstiden är 2 månader. Ett KompisBo-kontrakt är giltigt i max 4 år.

Om du har kompisar du inte kan vara utan är detta ett tryggt och prisvärt alternativ till andra hand, traditionellt studentboende eller eget boende. På köpet får du gemenskapen, bra kommunikationer till Stockholm och högskolorna i trakten. Och inte minst viktigt, ni blir fler som städar.

Söka KompisBo Mitt Alby

Du kan söka KompisBo via Facebook, genom vår Facebook-grupp ”KompisBo Mitt Alby”. Där annonserar vi ut de lediga lägenheter som finns tillgängliga. Du måste först ha en profil på Facebook. Sedan är det upp till dig att hålla koll på lägenheterna som annonseras ut.

Först till kommentar

Idén med KompisBo via Facebook är att skapa ett forum där du enkelt kan gå in och hålla koll på lägenheterna som annonseras ut. Det är först till kommentar som avgör turordningen till lägenheten.

Förmedling

För att vi skall kunna förmedla ett KompisBo-kontrakt, behöver båda uppfylla följande:

  • Vara mellan 18-30 år.
  • Är du under 18 år och studerar på gymnasiet, måste du ha borgensman.
  • Vara skriven i Sverige, EU- eller nordisk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd.
  • Vara registrerad som sökande av KompisBo-lägenhet här på mittalby.se.
  • Ha fast inkomst från arbete, A-kassa (med minst hälften av ersättningsdagarna kvar), aktivitetsstöd eller CSN vid heltidsstudier. Ni får inte ha betalningsanmärkningar eller obetalda skulder hos kronofogden.
  • Vara ansvarsfulla.

Observera att det bara är de som registrerat sig i förväg, skrivit in id-nummer på båda kompisarna i kommentaren, och som lämnat in de intyg som behövs inom tre dagar som kan få ett KompisBo-kontrakt. Om de som är först på listan inte uppfyller kraven eller inte lämnat in rätt intyg går turen vidare till nästa person som kommenterat inlägget, tills lägenheten är uthyrd.

Sök KompisBo så här

1. Registrera dig som sökande på Mina sidor här på www.mittalby.se. Glöm inte att kryssa för "ja" i rutan för KompisBo. Under övrigt, skriv namn och personnummer på den kompis du vill dela lägenhet med. Kopiera eller notera ditt unika id för ansökan till KompisBo, som du hittar högst upp på Mina sidor.

2. Se till att kompisen också genomför steg 1.

3. Leta upp KompisBo Mitt Alby på Facebook:

Logga in på Facebook. Skriv in KompisBo i sökfältet. Välj KompisBo Mitt Alby. "Gilla"

4. Så fort en ny lägenhet publiceras på KompisBo Mitt Alby-sidan, var snabb att kommentera genom att ange era unika id-nummer i kommentarsfältet. Den första kommentaren som uppfyller kraven för KompisBo och som genomfört alla stegen blir kontaktad för visning!

Har du frågor?

Har du ytterligare frågor, titta in till oss på KundCenter eller ring 08-684 221 10.

 


 
Dela detta.