MittAlby

Köket

Diskmaskin

För att förhindra vattenskador så är det av största vikt att diskmaskin är rätt installerad. Arbetet ska alltid utföras av våra yrkeskunniga samt el-behöriga montörer. Fel inkoppling av vatten kan orsaka vattenskador och en felaktig elanslutning kan vara livsfarligt för dig.

Kontakta vårt KundCenter för att teckna tillvalsavtal på inkoppling av diskmaskin.

Kyl och frysskåp

Kyl och frys behöver rengöras ibland. Frosta av kylskåp och frys regelbundet, om de inte är självavfrostande. Låt isen tina av sig själv.

Använd inga vassa föremål för att hacka bort is när du frostar av frysen. För att påskynda avfrostningen kan man ställa in en kastrull med hett vatten i frysskåpet. Samla smältvattnet i ett kärl för att förhindra att vattnet rinner ut på golvet. Avfrostade kyl- och frysskåp förbrukar mindre el.

Rent bakom spisen

Rengör regelbundet bakom spisen. Den har hjul baktill och dras enkelt ut om du lyfter den i framkanten.

Rengör köksfläkten

Rengör fettfiltret i fläkten minst en gång i månaden genom att diska det i ljummet vatten och milt diskmedel. Har du kolfilterfläkt måste filtret bytas varje år, för att fläkten ska vara effektiv.

Öppna inte köksfönstret för att vädra ut matos när du lagar mat. Då fungerar inte fläkten som den ska, utan matoset sprids i lägenheten i stället. Öppna ett fönster i ett annat rum, så hjälper du ventilationen att fungera bättre.

 

 


 
Dela detta.