MittAlby

Bostadskö

Så här söker du bostad hos oss

Om du redan bor hos Mitt Alby går vi efter din boendetid på senaste/pågående kontrakt hos Mitt Alby.

För bostadssökande boende inom Botkyrka kommun går vi efter en aktiv och tidsbaserad kötid.

OBS! Boende i övriga kommuner söker bostad via Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Läs mer

Registrera dig

För att kunna anmäla intresse för en bostad måste du först registrera dig. Även om du redan är hyresgäst måste du registrera dig som bostadssökande under Mina sidor.

Alla bostäder förmedlas enligt vår uthyrningspolicy och till olika kategorier av sökande. För att öka dina chanser, sök bostäder som tillhör din kategori.

Mer information hittar du i vår Uthyrningspolicy samt Uthyrningsregler och under Frågor och svar.

Registrering

Du registrerar dig direkt på hemsidan eller beställer en blankett hos KundCenter på telefonnummer 08-684 221 10.
När registreringen är klar får du din personliga kod (PIN). Därefter loggar du in dig på Mina sidor och kan börja söka. Alla lediga bostäder visas på vår hemsida. Har du e-post kan du prenumerera på information om tillgängliga bostäder.

Intresseanmälan

Det är viktigt att du fyller i din intresseanmälan noga och lämnar korrekta och aktuella uppgifter. Är ni två vuxna som ska bo tillsammans och båda har en fast inkomst, är det en fördel om ni även söker gemensamt.

Det är också viktigt att du skickar in aktuella intyg på sysselsättning och inkomster till oss så snart som möjligt. Innan du gjort det kommer du inte att få några erbjudanden från oss. Du kan skicka dessa intyg via brev eller lägger in dina elektroniska filer när du är inne på Mina sidor. Vi behöver även veta om du ändrar adress, e-post, arbetsgivare, inkomst eller någon annan uppgift, glöm inte att uppdatera din intresseanmälan.

Du måste vara aktiv och själv bevaka och anmäla dig om det finns några lediga bostäder som intresserar dig.

Vi strävar efter att ha en aktiv bostadskö. Därför raderas din intresseanmälan om ingen aktivitet har skett under de senaste 12 månaderna.

Mina sidor

När du har anmält intresse för en bostad kan du hela tiden följa vad som händer med din anmälan just nu på Mina sidor.

När du blir erbjuden visning på en bostad skickar vi brev eller e-post till dig beroende på hur du valt att vilja bli kontaktad.

Om du får beskedet att du inte har blivit erbjuden visning denna gång, kan du välja att stå kvar med din intresseanmälan tills du får ett besked att bostaden har blivit uthyrd eller söka någon annan bostad i stället.

Registrera dig

på Mina sidor eller beställ en blankett hos KundCenter för att ställa dig i vår bostadskö.

 


 
Dela detta.