MittAlby

Stödtelefon Nattknappen för ökad trygghet

2014-02-20

Ring Nattknappen 020-44 66 66 om du känner dig otrygg!

Nattknappen ger stöd till personer som rör sig i hela Stockholms län. Verksamheten drivs av Citypolisen tillsammans med polisens volontärer och är en hjälp att minska otryggheten för alla, fredagar och lördagar 23.00-03.30.

Även om otryggheten inte står i proportion till risken för att bli utsatt för ett brott, är ändå rädslan ett faktiskt problem för många som befinner sig ute nattetid.

En vanlig metod när man känner sig otrygg är att ringa upp eller att låtsas ringa upp till exempel en vän, när man tar sig mellan två platser. Om man inte har någon att ringa till kan man istället ringa telefon 020-44 66 66 till polisens volontärer. Genom dessa kan man få stöd när man till exempel är på väg hem

Polisens volontärer

Polisens volontärer skulle kunna vara din granne. De är frivilliga som stöttar vanliga människor. Volontärerna har genomgått en grundutbildning i lag och rätt, vittnesteknik samt betéende och kommunikation. De har dessutom genomgått en speciell utbildning för att kunna bemöta dem som ringer till Nattknappen.

Läs mer om Nattknappen på www.polisen.se

 

 


 
Dela detta.